Het WK van A tot Z

Lijstjes, anekdotes, quizvragen, verhalen, foto's en weetjes

27 MEI 2014, GOUDA
Samenvatting
Oranje is deze zomer weer het gesprek van de dag. Indien u als modale voetballiefhebber op de been wilt blijven tijdens de dagelijkse discussies op het werk, in het café of thuis, kunt u Het WK van A tot Z geen dag missen. Na het bestuderen van dit boek weet u zelfs meer van het internationale voetbal dan Louis van Gaal. Dat lijkt me de ultieme reden het boek te kopen. - Johan Derksen

Welk land eindigde net als Nederland vier keer bij de beste vier op WK-eindronden, maar werd nooit wereldkampioen?

Welke twee clubs leverden de meeste spelers (dertien) voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika?

Ruud Gullit haakte kort voor het WK van 1994 af. Welke speler kreeg vervolgens het rugnummer 10 van bondscoach Dick Advocaat?

Het zijn weetjes die iedere voetballiefhebber paraat moet hebben. Hans-Jörgen Nicolaï is er als feitenkenner van het internationale voetbal een meester in. Met het WK in Brazilië voor de deur presenteert hij een boek vol foto's trivia, anekdotes, quizvragen, weetjes, lijstjes en feiten. 

Extra aandacht is er voor de legendarische Oranje-elftallen van 1974, 1978 en 2010. Alle drie teams haalden de finale, maar moesten genoegen nemen met de tweede plaats.

320 pagina's in kleur

€19,95

ISBN: 978 90 6797 056 3

Nu in de winkel

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Voetbal International

Naast het reguliere, sinds 1965 verschijnende, weekblad Voetbal International runt de redactie een succesvol tv-programma bij RTL7, een webshop, een drukbezochte internetsite en een boekenuitgeverij. De uitgeverij van Voetbal International geeft sportboeken uit, waaronder de biografieën van Johan Cruijff, Willem van Hanegem, winnaar van de NS-Publiesprijs 2013 GIJP, Kieft (genomineerd voor de NS-Publieksprijs 2014), Andy van der Meijde-Geen Genade en Fernando Ricksen-Vechtlust. Daarnaast werden er standaardwerken uitgegeven over de clubs Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen. Sinds het voorjaar van 2011 verzorgt A.W. Bruna Uitgevers de verkoop van de boeken. 

Noot voor de redactie:

Voor aanvragen van een interview, een recensie-exemplaar en/of extra informatie kunt u zich richten tot Marieke Derksen, m.derksen@vi.nl of telefoon 0182-599 377.

berichten