Geen Jour zonder Tour

Léon de Kort

26 JUNI 2014, GOUDA
Samenvatting
De Tour de France is zonder enige concurrentie het grootste wielerspektakel ter wereld. Een reizend circus op wielen, dat gedurende drie weken miljoenen volgers in de ban houdt en aan de buis kluistert. Over de fameuze wielerwedstrijd, letterlijk vol pieken en dalen, is nooit het laatste woord gezegd of geschreven, dus dat pretenderen we ook niet. Maar dit boek verschaft wel weer nieuwe inzichten, fascinerende verhalen, heerlijke quizvragen, foto's en spannende statistieken.

Belkin-coureur Laurens ten Dam schreef het voorwoord in ‘Geen Jour zonder Tour’ en vertelt bijzonder hongerig te zijn naar de Tour en naar alles wat er met deze meedogenloze en avontuurlijke wielerkoers samenhangt. ‘De geschiedenis van de ronde boeit me mateloos, ik kan smullen van de anekdotes, de cijfers, de records of buitengewone prestaties van de renners.’

‘Geen Jour zonder Tour is daarom een voltreffer, in vele opzichten. Net zo gevarieerd als de Ronde van Frankrijk zelf. Ik krijg van beide geen genoeg.’

Geen Jour zonder Tour

Auteur: Léon de Kort

300 pagina's in kleur.

ISBN: 978 90 6797 083 9

Prijs: €19,95

Verschijnt: 26 juni 2014

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Voetbal International

Naast het reguliere, sinds 1965 verschijnende, weekblad Voetbal International runt de redactie een succesvol tv-programma bij RTL7, een webshop, een drukbezochte internetsite en een boekenuitgeverij. De uitgeverij van Voetbal International geeft sportboeken uit, waaronder de biografieën van Johan Cruijff, Willem van Hanegem, winnaar van de NS-Publiesprijs 2013 GIJP, Kieft (genomineerd voor de NS-Publieksprijs 2014), Andy van der Meijde-Geen Genade en Fernando Ricksen-Vechtlust. Daarnaast werden er standaardwerken uitgegeven over de clubs Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen. Sinds het voorjaar van 2011 verzorgt A.W. Bruna Uitgevers de verkoop van de boeken. 

Noot voor de redactie:

Voor aanvragen van een interview, een recensie-exemplaar en/of extra informatie kunt u zich richten tot Marieke Derksen, m.derksen@vi.nl of telefoon 0182-599 377.

berichten