Schijt - Het laatste seizoen van Theo Janssen (en Ester Bal)

Auteur: Marcel van Roosmalen

25 JULI 2014, GOUDA
Samenvatting
Begin december 2013 wist Marcel van Roosmalen het zeker: Vitesse ging landskampioen worden. Voor de laatste keer observeerde hij een seizoen lang de hoofdrolspelers in het tragikomische toneelstuk dat Vitesse heet. Kampioen werd de club niet. Integendeel. Het laatste bedrijf eindigde in mineur, met het afscheid van de legendarische middenvelder Theo Janssen en de onvolprezen persvoorlichter Ester Bal.

Marcel van Roosmalen schrijft voor onder meer nrc.next, Hard gras en de VARA-gids. Zijn Hard gras-special Je hebt het niet van mij. Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse werd uitgeroepen tot het beste sportboek van 2006 en bekroond met de Nico Scheepmaker Beker. In 2013 verscheen Het is zoals het is. Marcel van Roosmalen op pad met Theo Bos.

Over Je hebt het niet van mij schreef de pers:

'Het is zeer waarschijnlijk het sportboek van het millennium (...) twee keer lezen. De tweede keer is het nog beter.' - de Volkskrant

'Een meesterwerk. Een tragikomisch, met humor doorspekt verslag van een voetbalclub in al zijn eenvoud.' - Sportweek

Over Het is zoals het is:

'Bos had zich geen mooier boek kunnen wensen.' ***** - Het Parool

'Van Roosmalen heeft over Theo Bos een van de mooiste voetbalboeken geschreven die ik ooit heb gelezen.' - Henk Spaan

Verschijnt: 29 juli 2014

€17,95

ISBN: 978 90 6797 092 1

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Voetbal International

Naast het reguliere, sinds 1965 verschijnende, weekblad Voetbal International runt de redactie een succesvol tv-programma bij RTL7, een webshop, een drukbezochte internetsite en een boekenuitgeverij. De uitgeverij van Voetbal International geeft sportboeken uit, waaronder de biografieën van Johan Cruijff, Willem van Hanegem, winnaar van de NS-Publiesprijs 2013 GIJP, Kieft (genomineerd voor de NS-Publieksprijs 2014), Andy van der Meijde-Geen Genade en Fernando Ricksen-Vechtlust. Daarnaast werden er standaardwerken uitgegeven over de clubs Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen. Sinds het voorjaar van 2011 verzorgt A.W. Bruna Uitgevers de verkoop van de boeken. 

Noot voor de redactie:

Voor aanvragen van een interview, een recensie-exemplaar en/of extra informatie kunt u zich richten tot Marieke Derksen, m.derksen@vi.nl of telefoon 0182-599 377.

berichten