Bres - Van hooligan tot knuffelbeer

door Jan Dijkgraaf

27 OKTOBER 2014, GOUDA
Samenvatting
Hij was een van de eerste hooligans die landelijke bekendheid vergaarde. Henk Bres (Den Haag, 1952) vertelt openhartig, zonder zichzelf te sparen, over zijn tientallen jaren als lid en voorman van de harde kern van FC Den Haag. Over knokpartijen, de bezetting van de bestuurskamer, een bom op Amsterdam-Centraal en hoe zijn eigen vrienden hem uiteindelijk verraadden. Maar ook over zijn leven als crimineel, sportschoolklant, seksclub-eigenaar, actievoerder, BN’er en beroeps-Hagenees. Wie deze door Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 1962) geschreven biografie leest, ontdekt dat achter die extreem ruwe bolster een wel heel blanke pit schuilgaat. Een man die de stomste dingen kan doen, maar van wie je toch gaat houden. Omdat ie écht is. Met een voorwoord van Humberto Tan.

Auteur: Jan Dijkgraaf

Titel: Bres – Van hooligan tot knuffelbeer

Uitvoering: paperback 14 x 20 cm

Omvang: 270 pagina’s

Prijs: €19,95

ISBN: 978 90 6797 096 9

Dinsdag 28 oktober neemt televisiepersoonlijkheid Jörgen Raymann om 19:00 uur het eerste exemplaar van de biografie van Henk Bres in ontvangst bij Paagman vestiging Fred.

Dinsdag 28 oktober 19:00 uur
Paagman vestiging FRED:

Frederik Hendriklaan 217 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Voetbal International

Naast het reguliere, sinds 1965 verschijnende, weekblad Voetbal International runt de redactie een succesvol tv-programma bij RTL7, een webshop, een drukbezochte internetsite en een boekenuitgeverij. De uitgeverij van Voetbal International geeft sportboeken uit, waaronder de biografieën van Johan Cruijff, Willem van Hanegem, winnaar van de NS-Publiesprijs 2013 GIJP, Kieft (genomineerd voor de NS-Publieksprijs 2014), Andy van der Meijde-Geen Genade en Fernando Ricksen-Vechtlust. Daarnaast werden er standaardwerken uitgegeven over de clubs Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen. Sinds het voorjaar van 2011 verzorgt A.W. Bruna Uitgevers de verkoop van de boeken. 

Noot voor de redactie:

Voor aanvragen van een interview, een recensie-exemplaar en/of extra informatie kunt u zich richten tot Marieke Derksen, m.derksen@vi.nl of telefoon 0182-599 377.

berichten